CNS infektioner med enterovirus

I øjeblikket en høj forekomst af enterovirus i Danmark

10.10.2018

SSI rapporterer om mange tilfælde af viral meningitis forårsaget af echovirus 30.
Der er desuden identificeret otte tilfælde af enterovirus A71 infektion, med en subtype der tidligere i blandt andet Tyskland, Frankrig og Spanien har forårsaget mange tilfælde af rhomboencephalitis og encephalitis.
Derudover er enterovirus D68 (EV-D68) ankommet til Danmark. EV-D68 forekommer med to års mellemrum og forårsager hovedsaligt luftvejssymptomer, men kan i sjældne tilfælde forårsage en poliolignende sygdom AFM/AFP, især hos børn over 5-års alder. Hidtil er der dog ikke rapporteret nogen AFM tilfælde forårsagede af EV-D68 infektion i Danmark.

Tuberkulosebekæmpelse i Danmark

Ny udgave nu tilgængelig

7.10.2018

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter udpeget af Dansk Lungemedicinsk Selskab, Dansk Selskab for Infektionsmedicin, Dansk Pædiatrisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi og Statens Serum Institut har udarbejdet en ny udgave af det nationale tuberkuloseprogram.

Den nye udgave kan hentes under guidelines.

Får du besked?

Husk at opdatere dine oplysninger

21.11.2018

Der kommer mange meddelser om ugyldige/nedlagte email adresser retur til selskabets sekretær, hver gang der udsendes nyhedsbreve.

Husk at holde din medlemsprofil opdateret - også så kollegaer kan finde dig - både her og ved at kontakte selskabets sekretær på sekretaer@infmed.dk.

Er du endnu ikke oprettet på hjemmesiden? Så gør det her!

Seneste infektionsmedicinsk nyt

Fra hele verden, samlet på et sted

14.01.2016

Få de seneste nyheder og artikler in press fra en lang række tidsskrifter, altsammen af infektionsmedicinsk interesse. Flere gange dagligt opdateres siden med senest nyt fra en lang række tidsskrifter, hvorefter du kan se dem her.

Se mere under aktuelle smitsomme sygdomme og nyt fra tidsskrifterne.

Medlem?

Alle kan oprette en profil

5.11.2018

Alle kan oprette en brugerprofil her på siden. Det giver dig mulighed for at finde andre med samme interesse, gemme spændende artikler, bruge forum og meget mere. Er du medlem af selskabet får du yderligere muligheder.

Klik her og få adgang med det samme.