Andre guidelines
Her finder du guidelines og retningslinjer med relevans for infektionsmedicin, men udgivet i regi udenfor DSI.
Der blev fundet 8 filer, klik på titel for yderligere information.
Udgivet af Sundhedsstyrelsen.
Findes også på www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2016/Vejledning-om-MRSA-270916/Information-om-behandling-af-MRSA-b%C3%A6rertilstand.ashx
Europæisk guideline om hvornår, der bør testes for HIV. Udgivet af "HIV in Europe", et paneuropæisk initiativ for tidligere diagnosticering og behandling af HIV.
Kort version på dansk kan findes på www.eurotest.org/projects-collaborations/indicator-condition-guided-hiv-testinghides/guidance-hiv-indicator-conditions
Regeringen offentliggjorde i juli 2017 en ny National handlingsplan for antibiotika til mennesker. Handlingsplanen sætter for første gang målbare mål for brugen af antibiotika til mennesker. Målene er udarbejdet med input fra Det Nationale Antibiotikaråd.
Om supplerende forholdsregler ved infektioner og bærertilstand i sundhedssektoren.
Denne NIR henvender sig til de lokale hygiejneorganisationer og Styrelsen for patientsikkerhed.
Den er tænkt som en hjælp i dagligdagen og ved udarbejdelsen af lokale retningslinjer for såvel hospitaler som andre institutioner, fx plejehjem, hjemmepleje og andre institutioner, der yder professionel behandling og pleje.
Udarbejdet af Hanne V. Marquart, Carsten Heilmann, Terese Katzenstein, Carsten Schade Larsen, Klaus Müller, Thomas Hoffman, Helene Ingels, Lars P. Ryder, Thyge Lynghøj Nielsen, Niels Fisker, Jens Erik Veirum
Denne retningslinje udgivet af Sundhedsstyrelsen erstatter den tidligere version dateret d. 22. november 2016. Væsentligste ændringer i denne version:
- at der nu udelukkende tales om lande og områder med forekomst (og ikke udbrudsområder).
- at gravide og kvinder, der aktuelt påtænker at blive det, anbefales at overveje at udskyde ikke-nødvendige rejser til disse områder.
- at test af en gravid kvinde som udgangspunkt kun skal foretages, hvis hun har symptomer og har rejst i et af de pågældende områder.
- at par eller mænd, der har rejst i områder med forekomst anbefales nu at bruge prævention i tre måneder efter hjemkomst mod tidligere seks. Kvinder anbefales fortsat at vente to måneder med at blive gravide efter hjemkomst fra område med forekomst af zikavirus.
Se også på www.sst.dk/da/udgivelser/2019/Retningslinjer-til-sundhedsprofessionelle-infektion-med-zikavirus/